Manifesteren en the Law of Attraction

In dit thema worden twee heel interessante termen besproken. De meeste zullen er wel al van gehoord hebben, maar wat betekenen ze nu precies en hebben ze met hetzelfde te maken? Lees het in dit artikel.

Manifesteren

Om kort door de bocht manifesteren als een begrip uit te leggen betekend het letterlijk ‘zichtbaar worden’. Manifesteren is door op een bepaalde manier te denken je werkelijkheid te beïnvloeden. En dat doe je door positief te denken en je doelen duidelijk te formuleren. Vanuit een gedachte komt er een gevoel vanuit dit gevoel komt er een actie en vanuit die bepaalde actie komt een resultaat.

Hoe moet ik manifesteren?
Deze werkt in drie stappen;
1. Intentie bepalen (iets wat je graag zou willen),
2. Voelen hoe het echt zou zijn als je wens al was uitgekomen,
3. Actie ondernemen om je wens uit te laten komen.

Wat zijn de drie bekendste manieren?
De drie voornaamste zijn: meditatie (energie afstemmen),affirmaties (schrijven) en de creatie van een moodboard (visueel maken).

Een voorbeeld van een affirmatie is de 3-6-9-methode (je schrijft drie maal een naam of object op, dan zes keer de bedoeling ervan, en negen keer welke actie je wil bereiken). Vision boards zijn over het algemeen wel vrij bekend en ook één van de meest gebruikte instrumenten.

The Law of Attraction

De wet van aantrekkingskracht reageert op alles wat je denkt. Niet alleen op positieve gedachten maar ook op negatieve (onbewuste) gedachten.
Daarbij reageert het ook op wat je voelt, emoties zijn zelfs een sterkere frequentie dan gedachten. Het geheim is de kracht van je hart dit is inmiddels veel sterker of je brein.

Je hart staat in contact met je ziel en je hoger bewustzijn. Als je hiermee contact maakt dan heb je toegang tot je intuïtie. Je maakt dan de juiste keuzes op het juiste moment en gaat je leven moeiteloos. Je gaat alles opbouwen vanuit een basis van liefde en vreugde in plaats vanuit angst en andere negatieve gevoelens.

Het komt er dus op neer dat je bij the Law of Attraction dingen aantrekt die al in deze wereld bestaan. Alles in onze wereld bestaat uit energie dat constant vibreert. Wat je in de wereld brengt en met welke intentie je dit doet komt altijd automatisch terug bij je terecht. Manifesteren creëert energie toe naar dingen die er nog niet zijn. Om dus te manifesteren moet je je eigen verhaal en omstandigheden voorstellen.

“What you think you become.
What you feel you attract.
What you imagine you create.”
— Buddha