Soul Ties

In dit thema verdiepen we ons meer over soul ties. Afhankelijk van welke bron je raadpleegt wordt een soul tie (een diepe band) op twee manieren beschreven. Je heb de spirituele- en/ of fysieke band. Soul ties creëer je niet enkel door seks te hebben met iemand maar je kan ook een soul tie hebben met een dier of een plaats. De band wordt gevormd doordat er intensief contact heeft plaatsgevonden dat zowel dus fysiek als emotioneel kan zijn. We gaan hierin verder op het creëren van een soul tie door middel van seksueel contact.

Wanneer er seksueel contact is worden twee mensen één met elkaar. Dit is hoe het leven is gecreëerd en hoe kinderen worden gemaakt. Wanneer je een one-night-stand hebt of een f$$ buddy of iets waar er geen betekenis achter zit. Zijn de mannen in dit proces meer ‘animalistic’, zij willen gewoon seks en klaarkomen niet meer dan dat. De vrouw daartegenover is altijd de persoon die alles zal geven, omdat vrouwen van nature veel emotioneler zijn aangelegd. Als je in een relatie zit, getrouwd of verliefd bent is er een sterkere band en zal er meer toewijding zijn naar elkaar toe. Bij seksueel contact creëer je automatisch een soul tie. Deze band kan niet makkelijk verbroken worden, daarom voelen we ons na de seks gehecht aan die persoon. Wanneer je een contant gevoel hebt bij deze persoon te willen zijn of aan hem/haar constant moet denken wil dit zeggen dat je een soul tie gecreëerd hebt.

Soul ties kunnen zowel een positieve als een negatieve ervaring met zich meebrengen. Dit hangt af van persoon tot persoon en hoe je band is met hen.

De positieve ervaringen
De bedoeling van een soul tie is om een band te ontwikkelen tussen twee mensen die gezond en hecht is. Eveneens is dit niet alleen in relaties zo maar ook in hechte vriendschappen. Volgens de bijbel moet je maagd blijven tot het huwelijk om dan vervolgens je lichaam te delen met iemand waarvan je veronderstelt word je hele leven bij deze persoon te blijven, dit mede voor de creatie van soul ties. Door serieus om te gaan met soul ties en diepere connectie te creëeren met mensen is het jezelf ook meer ongewenste emoties uitgespaard.

De negatieve ervaringen
De tijden zijn niet meer als vroeger dat mensen zich toegewijd voelde tot één persoon. Vooral door de komst van Social Media hebben we zowel contact met iedereen in onze directe omgeving en zelfs daarbuiten. Mensen bewegen zich meer losjes doorheen het leven en daardoor is vreemdgaan ook een onderdeel van geworden. In het kader van de soul ties zegt men wanneer je sex hebt buiten je relatie/ huwelijk je een energie creëert die je verontreinigd. Bij het aangaan van verschillende relaties zal je bij elk individu een aparte soul tie ontwikkelen die niet altijd even diepgaand zal zijn (persoonsgebonden). Daarom dat onze eerste liefde zo ‘speciaal’ was of we soms nog denken aan die ene speciale persoon die ons pad ooit kruiste.

Breken van een soul tie
Zoals al eerder aangegeven is het breken van een soul tie niet makkelijk. In eerste instantie draait het rond de persoon vergeven en tijdens meditatie het opzeggen van een mantra waardoor je in staat bent deze band ‘door te knippen’. Men zegt dat de persoon waarmee je een soul tie had zou kunnen voelen dat deze band verbroken word.