Spiritual Awakening

In dit thema gaan we in op de ervaring die je brengt naar een ‘hogere’ versie van jezelf en waardoor je een dieper bewustzijn creëert, ook wel een Spiritual Awakening genoemd.

Een Spiritual Awakening veranderd de manier waarop je de wereld ziet en brengt vooral persoonlijke groei met zich mee. Bij veel mensen komt dit proces op gang door een gebeurtenis in hun leven dat alles veranderde. Voorbeelden hiervan zijn onder meer het verlies van een geliefde persoon, een scheiding, een ziekte, een trauma, etc.. .
Je beseft dat je meer bent dan je fysieke lichaam alleen en dat je eigenlijk een spirituele entiteit bent die een ‘fysieke’ ervaring beleefd. Het word ook beschreven als een manier van ‘wakker’ worden.

Stadiums

We kunnen het proces van een spirituele verlichting onderverdelen in zes stadiums.

1.Donkere nacht van de ziel
Tijdens dit stadium voelen we ons heel erg depressief en verloren. Dit word vaak veroorzaakt door een relatiebreuk, trauma, scheiding..

2.Realisatie hoe de wereld echt is
Je realiseert je dat je niet alles kan vertrouwen wat er gezegd of beweert word uit hogere instanties denk maar aan de regering, koning .. . Deze mensen spreken bovenal niet altijd de waarheid. Om een populatie te kunnen leiden en het volk te kunnen beïnvloeden worden er vaak onwaarheden verspreid om mensen binnen het gareel te houden. Denk maar aan de situatie die zich afspeelt in Amerika omstreden Area 51. Ook godsdiensten worden gebruikt om mensen te beïnvloeden vroeger meer dan nu. Je realiseert je dat tijd geen echte indicatie is en dat we leven in een simulatie.

3.Onderzoek en verdieping in de spirituele wereld
Je onderzoekt alles dat te maken heeft met mindset en spirituele onderwerpen. Je verdiept je in de wereld van meditatie, yoga, tarotkaarten, astrology, witchcraft, chakra’s, ..

4.Jouw ‘hogere zelf’ groeit en start met ontwaken
Je leert het verschil tussen je ego en je hogere zelf/bewustzijn. Je derde oog word geopend, hierdoor ervaar je betere intuïtie en voel je andere mensen hun energie beter aan.

5.Shadow work
Dit stadium staat volledig in het teken van jezelf te ‘genezen’. Het belangrijkste is te beginnen met je ‘innerlijk’ kind. Als kind heb je misschien bepaalde aspecten niet gekregen of geleerd. Dit kan bijvoorbeeld liefde zijn. Als je nooit als kind veel liefde kreeg van je ouders kan dit later zorgen voor problemen zoals te weinig eigenwaarde of voortdurend bevestiging nodig hebben. Je kijkt naar jezelf en alles wat je ooit hebt meegemaakt; dingen die je in het leven triggeren, elk trauma die je doorheen je leven hebt meegemaakt en vooral al je onzekerheden.

6. Verlichting
Je accepteert verandering met open armen en je begint je verbonden te voelen met wie je echt bent. Er bevind zich een vorm van verlichting plaats waarbij je vrede sluit met wie je bent en hoe het leven gaat.

De Symptomen van verandering

Een spirituele verlichting kan je niet forceren en het is zeker niet allemaal rozengeur en maneschijn. Veel mensen die dit hebben doorgemaakt noemen dit ook wel de eenzaamste periode uit hun leven. Je begint je sterker te onderscheiden van anderen maar je ervaart de eenzaamheid waarin je je bevind als comfortabel. Tijdens dit proces begin je ook de meeste vriendschappen die je hebt te herevalueren. Mensen die worden ervaren als toxisch of persoonlijke relaties die niet langer meer een belangrijk doel hebben in je leven worden er eenvoudig weg gewoon uitgeknipt.